فیلتر تصفیه آب:
فیلتر تصفیه آب یکی از موضوعات مهم در دستگاه تصفیه آب خانگی است. که شناخت و آشنایی با آن ها هم کاملا جذاب است و هم مهم. زمان تعویض فیلتر ها ، اطلاع از قیمت و نحوه عملکرد فیلتر های تصفیه آب از مواردی است که هرکسی که دستگاه تصفیه آب خانگی دارد یا تصمیم دارد یک دستگاه تصفیه آب خانگی خریداری کند ، لازم است بداند.
ابتدا بدانیم منظور از مرحله در دستگاههای تصفیه آب به روش اسمز معکوس ۵ و ۶ مرحله و حتی بیشتر چیست؟
منظور از مراحل در دستگاههای تصفیه آب اسمز معکوس همان تعداد فیلترهایی است که آب در طی روند تصفیه از آن عبور میکند، اما علت وجود این تعداد از فیلتر در این دستگاهها چیست؟ فیلترهای چه نقشی دارند؟
به طور کل دستگاههای تصفیه آب با سیستم اسمز معکوس دارای ۵ الی ۶ مرحله (فیلتر) هستند ولی بر حسب مورد میتوان این تعداد مراحل را افزایش داد.
فیلتر های دستگاه تصفیه آب خانگی
برای شناخت بهتر این فیلترهای، دلیل کم و زیاد شدن آنها، ترتیب آن ها و … بهتر است ابتدا فیلترها، کاربرد آن ها و عملکرد هر یک در دستگاه تصفیه آب را شناخت.
فیلتر شماره ۱ ، فیلتر PP :
فیلتر PP ساخته شده از الیاف پلی پروپیلن است این فیلتر دارای ۲ نوع ۵ میکرون و ۱ میکرون است، در نوع ۵ میکرون اجازه عبور به ذرات بزرگتر از ۵ میکرون داده نمیشود و در نوع ۱ میکرون اجازه عبور به ذرات بزرگتر از ۱ میکرون. نوع ۵ میکرون به عنوان اولین فیلتر بسته میشود و توان جدا ساختن رسوبات درشت، زنگال آب و کلیه رسوباتی که قطر آنها از ۵ میکرون بیشتر است را دارد. به طور کلی یکی از وظایف اصلی این فیلتر محافظت از فیلتر شماره ۴ یا همان ممبران است.
فیلتر الیافی
به طور معمول و در بسیاری از دستگاههای تصفیه آب این فیلتر به صورت کارتریجی است و در داخل هوزینگ شیشهای قرار میگیرد.
هدف از شیشهای ساختن هوزینگ فیلتر شماره ۱ چیست؟
هوزینگ فیلتر شماره ۱
فیلتر شماره ۱ باید هر ۶ ماه عوض شود اما در برخی مناطق به دلیل بالا بودن گل و لای، زنگار و سایر ناخالصیها به سرعت این فیلتر اشباع میشود و باید در زمانی کمتر از ۶ ماه عوض شود. یکی از مشخصه هایی که به ما در شناخت زمان تعویض کمک میکند توجه به تغییر رنگ این فیلتر است. این فیلتر در ابتدا به رنگ سفید است اما به مرور زمان رنگ آن به زرد، نارنجی پررنگ و قهوهای در میآید، زمانی که رنگ به قهوه ای رسید حتماً باید فیلتر را عوض نمود و برای مشاهده همین تغییر رنگ بسیاری از دستگاههای موجود در بازار هوزینگ فیلتر ۱ را شیشه میسازند.
تعویض فیلتر الیافی
! فریب رنگ را نخوریم !
همانطور که گفته شد تغییر رنگ یکی از نشانههای است که باید با توجه به آن در صورت نیاز قبل از ۶ ماه فیلتر را تعویض کرد، ولی در برخی از موارد حتی با گذشت ۶ ماه ممکن است تغییر رنگی در فیلتر مشاهده نشود ولی این عدم تغییر رنگ نباید فریبمان دهد، زیرا این عدم تغییر رنگ ممکن است به علت وجود کلر زیاد در آب باشد.
لذا حداکثر زمان استفاده از فیلتر PP شش ماه است و باید حتماً پس از این مدت تعویض گردد.
فیلتر الیافی دارای سر و ته نمیباشد و هنگامی که در مرکز هوزینگ مخصوص خود قرار میگیرد ۲ انتهای آن توسط هوزینگ بسته میشود و آب ورودی ابتدا مابین دیواره داخلی هوزینگ و جدار بیرونی فیلتر قرار میگیرد و سپس با تراوش از بدنه فیلتر تصفیه آب و پاکسازی شدن از ذرات ذکر شده در بالا به فضای خالی داخلی فیلتر راه میابد و از آنجا به وسیله مسیر مشخص شده به خارج از فیلتر ۱ و به سمت فیلتر ۲ هدایت میشود.
شماتیک عملکرد فیلتر الیافی در تصفیه آب
فیلتر ۱ نسبتاً فیلتر ارزانی قیمتی است و همانطور که گفتیم تعویض به موقع آن میتواند جلوی ذرات درشت را بگیرد و به این شکل از طول عمر فیلتر ممبران که گران قیمت ترین فیلتر دراین مجموعه است را زیاد کند، پس همیشه سعی کنیم این فیلتر را به موقع تعویض کنیم.
فیلتر شماره ۲، فیلتر کربن پودری، کربن گرانول (GAC) یا (UDF) :
از وظایف اصلی این فیلتر که متشکل از کربن به شکل پودر میباشد حذف کلر موجود در آب است این کلر دشمن اصلی ممبران است، در صورتی که کلر موجود در آب وارد ممبران شود به ممبران صدمه میزند و عملکرد آن را پایین میآورد. این فیلتر همچنین میتواند ذراتی مانند مواد شوینده اسیدهای چرب، آفت کشها و به طور کل بو، طعم و … را از آب جدا کند.
کربن فعال در فیلتر ۲ تصفیه آب
این فیلتر از مواد کربنی با تخلخل و سطح داخلی بالا تشکیل شده است که این امر باعث افزایش سطح تماس میشود، که این امر خاصیت ظرفیت جذب بالا، قابلیت فعالسازی مجدد را به این فیلتر بخشیده است. در فیلتر کربن پودری نحوه جذب به این صورت است که ابتدا در تماس ذرات آلاینده محلول در مایع ( آب) با ذرات ذغال فعال شده، ذرات آلاینده در شبکه متخلخل ذغال پخش میشوند و یک پیوند برگشت ناپذیر را تشکیل میدهند و به زبان ساده تر در داخل این شبکه به دام می افتند.
فیلتر ۲ تصفیه آب خانگی
زمان تعویض فیلتر ۲:
این فیلتر نیز همانند فیلتر شماره ۱ باید هر ۶ ماه ۱ بار تعویض گردد در غیر این صورت کارایی آن کاهش میابد و در این صورت فیلتر اصلی (ممبران) ممکن است صدمه ببیند.
نحوه قرار گیری فیلتر GAC در مدار:
این فیلتر نیز به صورت کارتریجی است و برای آن در دستگاههای تصفیه آب هوزینگ مخصوص تعبیه شده است، این فیلتر دارای ابتدا و انتها متفاوت است و باید به صورت صحیح و در جهت درست در هوزینگ نصب گردد. نحوه حرکت اب در این فیلتر در تصویر زیر به نمایش در آمده است.
شماتیک عملکرد فیلتر ۲ در تصفیه آب خانگی
فیلتر تصفیه آب شماره ۳، فیلتر کربن تیکهای، کربن بلاک (CTO):
این فیلتر دارای عملکردی مشابه فیلتر کربن گرانول است و می توان گفت که در واقع مکمل این فیلتر است، در این فیلتر همان ذراتی که در فیلتر GAC هنوز به طور کامل حذف نگردیدهاند را (مانند کلر و مشتقات آن نظیر تری هالو متان) حذف میگردند و و همچنین باعث شفافیت و از بین رفتن رنگ، بو و طعم نامطبوع آب شده به علاوه ذرات کربنی که از مرحله ۲ آزاد شده اند در این مرحله متوقف میشوند و از صدمه زدن آنها به ممبران جلویری میشود،
در برخی از سیستمها تصفیه آب (مانند دستگاه تصفیه آب خانگی اسمز معکوس برند (ecosoft) در فیلتر ۳ به جای کربن بلاک از فیلتر PP با قطر ۱ میکرون استفاده میگردد.
فیلتر ۳ تصفیه آب خانگی
زمان تعویض فیلتر تصفیه آب ۳ :
این فیلتر تصفیه آب نیز همانند فیلتر تصفیه آب شماره ۱ و ۲ باید هر ۶ ماه ۱ بار تعویض گردد در غیر این صورت کارایی آن کاهش میابد و در این صورت فیلتر اصلی (ممبران) ممکن است صدمه ببیند.
علاوه برا این ، اگز فیلتر کربن بیش از عمر خود استفاده شود ممکن است که باعث آزاد شدن کربن در آب شود .
فیلتر شماره ۴، فیلتر ممبران (Membran):
ممبران در واقع فیلتری متشکل از غشای نیمه تراوا است (معنی کلمه “membrane“در فارسی “غشا“ است).
شاید بد نباشد جهت شناخت نام دستگاه و تکنولوژی آن خارج از بحث دستگاه تصفیه آب شویم و کمی علمی تر در صحبت کنیم. که پایه آن به غشا باز می گردد.
غشا چیست؟
به زبان ساده غشا نوعی مانع انتخابی است که اجازه عبور برخی از مواد را می دهد و به بقیه اجازه عبور نمی دهد، شاید یکی از معروف ترین غشاها که تمام زندگی ما به آن بستگی دارد را بشناسید و آن هم دیواره سلولهای بدنمان است این دیواره اجازه ورود مواد غذایی و اکسیژن را به سلول می دهد و مواد زائد را از سلول خارج می کند بدون اینکه مواد سازنده سلول خارج شوند.
حال که غشا را شناختیم میخواهیم باید فراید اسمز را بشناسیم و اینکه چرا در از معکوس آن استفاده میشود؟
اسمز چیست؟ اسمز معکوس چه فرایندی است؟
در طبیعت و رفتار طبیعی مولکولها همیشه حلال از طریق یک غشای نیمه تراوا از جایی که محلول رقیقتر است به جایی که محلول غلیظ تر است، نفوذ میکند، یعنی اگر ظرفی داشته باشیم که در یکطرف محلول غلیظ (مثلاً آب نمک غلیظ) و در طرف دیگر محلول رقیق (مثلا آب نمک خیلی رقیق) داشته باشیم و مابین آنها غشا نیمه تراوا باشد (این غشا دارای منافذی است که ملوکول آب میتواند از آن عبور کند ولی مولکولهای نمک نمی تواند)، در این حالت آب که حلال است در حالت طبیعی از سمت آب نمک رقیق به آب نمک غلیظ می رود و به این شکل آب نمک غلیظ به دلیل افزایش آب رقیق تر میشود و آب نمک رقیق که آب از دست داده غلیظ تر میشود. به این فرایند تراوش در اصطلاح اسمز یا گذرندگی می گوند.
عملکرد اسمز معکوس
اسمز معکوس چیست؟
با یک مقایسه ساده بین اتفاقی که در فرایند اسمز (آب از سمت خالص به سمت آب ناخالص تراوش میکند) میفتد و چیزی که ما می خواهیم (آب از سمت ناخالص به سمت خالص تراوش کند)، متوجه تضاد اسمز با خواستیمان می شویم.
پس چاره چیست؟ چگونه می توان بر خلاف طبیعت رفتار کرد؟
حال مجدداً برمیگردیم سر بحث خودمان یعنی دستگاههای تصفیه اسمز معکوس، در دستگاههای اسمز معکوس در فیلتر شماره چهار ممبران وجود دارد، که همان غشاء است فقط با این تفاوت که آن را مانند دستمال رولی به شکل استوانهای لوله کردهاند، ولی در کل همان عملکرد را دارد. حال برای اینکه خلاف روند طبیعی آن آب خالص از سمت ناخالص به سمت خالص برود باید خلاف جهت اسمز فشار ایجاد کنیم (وظیفه ایجاد این فشار در دستگاه بر عهده موتور است) و بدین شکل فرآیند اسمز را بر عکس می کنیم و به همین دلیل است که نام این سیستم اسمز معکوس است.
حال فکر کنم متوجه شده باشید که چرا باید حتما درستگاه تصفیه اسمز معکوس موتور داشته باشد، پس فریب نخوریم و دستگاههای دیگر مانند فیلتراسیون (پیشتصفیه) را به جای اسمز معکوس نخرید
ممبران تصفیه آب
اصلی ترین بخش در فیلتر ممبران یک غشا نیمه تراواست، غشایی که بافتی آن طوریست که فقط ذرات ۰٫۰۰۰۱ میکرون می توانند از آن عبور کنند و بـدین شکل تا ۹۹٫۹۹ درصد ذرات بزرگتر از ۰٫۰۰۰۱ میـکرون پشت این غشـا می مانند و به فاضلاب می روند و آب خالص که اندازه مولکولهای کمتر از ۰٫۰۰۰۱ میکرون (۰٫۰۰۰۲۷۵ میکرون) است عبور کرده و به استفاده ما در میآیند.
غشای فیلتر ممبران تصفیه آب
در دستگاههای تصفیه آب خانگی که نسبتاً دستگاههای کوچکی هستند نمی توان یک صفحه بزرگ غشایی را به شکل صفحهای قرار داد لذا این صفحه بزرگ را به شکل رول لوله میکنند تا در فضایی کوچکتر جای گیرد در شکل زیر این ساختار به نمایش در آمده است.
مکان ممبران در دستگاه تصفیه آب
در دستگاههای اسمز معکوس یک هوزینگ مخصوص برای ممبران وجود دارد، این هوزینگ دارای ۱ ورودی و ۲ خروجی است. نحوه عملکرد بدین صورت است که ابتدا آب پیش تصفیه شده در فیلتر تصفیه آب های ۱، ۲ و ۳ به هوزینگ ممبران وارد میشود و پس از عبور از غشاء آب خالص از لوله مرکزی وارد خروجی شده و به سمت فیلتر شماره ۵ هدایت میشود و آب باقیمانده پشت غشاء که بسیار غلیظ تر شده است از خروجی دومی به سمت فاضلاب میرود.
عمر فیلتر ممبران:
فیلتر ممبران به طور کلی بین ۱ تا ۲ سال کار میکند ولی بسته به برخی عوامل عمر آن کاهش میابد، به عنوان مثال بالا بودن TDS آب منطقه، بالا بودن بیش از حد کلر، به موقع فیلترهای ۱، ۲ و ۳ ، تعویض فیلترهای پیش تصفیه توسط افراد غیر متخصص و …. عواملی هستند که عمر ممبران را میتواند به شدت کاهش دهد.
لازم به ذکر است در مواقعی که TDS منطقه به طور شدید بالا باشد و ممبران زود به زود خراب شود میتوان از فیلتری با عنوان محافظ ممبران که در واقع فیلتر PP با قطر ۱ میکرون و به صورت In-Line (کاتریجی نیست و در داخل هوزینگ قرار نمی گیرد) قبل از ممبران استفاده نمود تا عمر ممبران کمی افزایش یابد.
محافظ ممبران PP
فیلتر شماره ۵، فیلتر کربن اکتیو یا post carbon:
به دلیل اینکه دبی آب خروجی از فیلتر ممبران بسیار کم است و اگر آن را مستقیم به شیر وصل کنیم آب به صورت قطره و کم در دسترس ما قرار می گیرد لذا یک مخزن در سیستم دستگاه تعبیه شده است تا در در هنگامی که آب مصرف نمی کنیم پر شود و تا در مواقع مصرف آب با فشار و دبی مناسب در اختیارمان قرار گیرد، اما این ذخیره شدن آب اشکالی را به همراه دارد و آن هم اینکه آب درون مخزن کمی بو می گیرد و برای رفع این بو از فیلتر کربن اکتیو یا post carbon استفاده میشود. بنابر این اصلی ترین وظیفه این فیلتر حذف بو و مزه احتمالی آب است.
فیلتر پست کربن تصفیه آب
فیلتر شماره ۵ به صورت In Line نصب میگردد، فیلترهای In Line به طور کل فاقد کارتریج هستند و به صورت مستقیم در مدار نصب میگردند(در ۲ انتهای خود محل نصب مستقیم شلنگ دارند)، این فیلترها بر روی بدنه خود دارای علامت مشخص کننده جریان هستند و باید مطابق آن ورودی و خروجی را به شکل صحیح بست.
فیلتر شماره ۶، فیلتر مینرال:
تا این مرحله تمامی فیلترها وظیفه جداسازی ناخالصی ها و مواد مضر را ار آب داشته اند ولی در این مرحله یعنی در فیلتر مینرال هیچ عاملی از آب حذف نشده، بلکه مواد معدنی به آب افزوده میشود.
هدف از دستگاه تصفیه آب جدا کردن ناخالصیها از آب بوده است پس افزودن مواد معدنی به چه منظور است؟
در پاسخ باید مجدداً برگردیم به عملکرد فیلتر ۴ یعنی ممبران، همانطور که گفتیم فیلتر ممبران تمام ذرات بزرگتر از ۰٫۰۰۰۱ میکرون را از آب جدا می کند این بدین معناست که تمام ذرات یعنی هم ذرات مضر مانند نیترات و … و هم مواد معدنی مفید و لازم برای بدن ما از جمله کلسیم و منیزیوم را از آب حذف می کند و حذف مواد مفید برای ما ضرر دارد، لذا فیلتر مینرال در مدار و در مرحله فیلتر ۶ قرار می گیرد که مواد اصلی از جمله کلسیم و منیزیوم را به آب شرب ما اضافه کند تا بدن دچار کمبود و مشکل نشود. به عبارت ساده تر در دستگاه تصفیه اسمز معکوس تمام مواد ناخالص آب (مفید و مضر) را می گیرد، سپس به صورت کنترل شده و آگاهانه املاح مفید را به آب میافزاید.
فیلتر مینرال تصفیه آب
طول عمر این فیلتر تصفیه آب به طور معمول بین 8 ماه الی ۱ سال است و این فیلتر نیز مانند فیلتر ۵ در مدار آبی به صورت In Line نصب می گردد.
فیلتر شماره ۷، فیلتر قلیایی:
همانطور که می دانید PH واحد اندازه گیری میزان اسیدی و بازی بودن است و بازه ای مابین ۱ تا ۱۴ است ( 1 به شدت اسیدی و ۱۴ به شدت بازی) ، در آب زمانی که PH 7 باشد یعنی آب خنثی است (نه حالت اسیدی دارد و نه حالت بازی) طبق توصیه پزشکان بهترین آب برای مصرف انسان بازه ای مابین ۸ تا ۹٫۵ باید داشته باشد، در دستگاهها تصفیه آب پس از تصفیه در ممبران به دلیل اینکه تمامی املاح و ذرات آب حذف میگردند میزان PH کاهش مییابد که این امر برای سلامت مضر است!
برای حل این مشکل نیز چارهای اندیشیده شده است و آن هم استفاده از فیلتر قلیایی است، این فیلتر دارای مواد معدنی است و آب با PH پایین وقتی به داخل این فیلتر میرود، مواد معدنی در آب حل شده که این مواد خاصیت بازی به محلول میدهد و PH آب را بالا میآورد به عبارتی آب را قلیایی میکند. این آب برای بدن انسان بسیار مفید است.
بر چه مبنایی میگوییم آب قلیایی (در محدوده PH مجاز) برای بدن انسان مفید است؟
اولین کشوری که در خصوص تاثیرات مثبت آب قلیایی بر بدن انسان تحقیق کرد کشور ژاپن بوده که در دهه ۱۹۳۰ این مطاعات را انجام داد و در سال ۱۹۶۶ وزارت بهداشت ژاپن استفاده از آب قلیایی را برای اسهال مزمن، سوء هاضمه، تخمیر غیر طبیعی دستگاه گوارش و ترش کردن معده مجاز اعلام کرد و امروزه در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان از آب قلیایی به عنوان حتی ماده شفا بخش استفاده میشود.
اگر به برچسب هایی که بر روی فیلترهای قلیایی نگاهی دقیق بیندازی در برخی از آنها با عباراتی همچون( Antioxdant و یا Hydrogen-rich ) رو برو میشویم! این موارد چیست؟ و چه کاربردی دارد؟
برای توضیح این کلمات بر روی فیلتر، تاثیر آن ها، شاید بد نباشد برخی مسائل را کمی باز کنیم و توضیحی مختصر از آن ها را بیان کنیم.
هر اتم از یک هسته در مرکز و تعدادی الکترون در اطراف آن تشکیل شده است. دو یا چند اتم می توانند با هم ترکیب شوند و با اشتراک گذاشتن الکترون هایشان، تشکیل یک مولکول بدهند.
در فرآیند تولید انرژی در بدن که در واقع یک فرآیند اکسیدشدن بیولوژیکی است، الکترون ها از یک مولکول اکسیژن به مولکولی دیگر منتقل می شوند. اما گاهی یک الکترون از این چرخه می گریزد و ماده ای که الکترون خود را از دست داده است رادیکال آزاد می نامند این ماده به شدت به دنبال گرفتن الکترون از اطراف خود است تا جایگزین الکترون خود کند ما به موادی که علاقه به گرفتن الکترون دارند اکسید کننده موادی که به طور بالقوه علاقه به دادن الکترون دارند را به نام آنتی اکسیدان می شناسند .
مواد اکسید کننده در بدن ، از دیگر سلول ها و حتی کرموزوم ها کمبود الکترون های خود را جبران می کنند که این باعث شکست پیوند مولکولی و نقص ساختار شبکه مولکولی سلول ها می شود و می تواند باعث ایجاد بیماریهای خطرناک از جمله سرطان شود و حتی گفته می شود که ایجاد روند پیری درواقع ناشی از همین واکنش هاست.
برای درک بهتر این موضوع به سطح سیب نصف شده نگاه کنید که در اثر اکسیدان شدن به رنگ نارنجی پررنگ درمیآید، حال تصور همین حالت را در بدن خود داشته باشی.
بنابراین جهت کاهش عوارض اکسیدکننده ها بسیار توصیه میکنند که افراد توجه کافی به مواد آنتی اکسیدانی داشته باشند.
آب غنی از هیدروژن یکی از قوی ترین آنتی اکسیدانها برای بدن
هیدروژن قادر است رادیکال های آزاد مخرب را بزداید، و تنها آنتی اکسیدانی است که قادر است در تمامی بافت های بدن و سلول های مغزی حرکت کند. فیلترهای قلیایی که با عناوینی همچون “غنی شده با هیدروژن” و “آنتی اکسیدان” میتواند علاوه بر افزایش PH آب آن را با هیدروژن غنی و خاصیت آنتی اکسیدانی به آن بدهند.
بهترین فیلتر قلیایی کدام است ؟
یکی از سوالات برخی از مشتریان این است که بهترین فیلتر قلیایی چیست و چگونه میتوان متوجه آن شد ؟
در اینجا اعلام میکنیم فیلتر قلیایی در تصفیه آب مانند برخی دیگر از فیلترهای تصفیه آب ، قابل شناسایی سطح کیفیتی نیست. اینکه اگر روی لیبل فیلتر فلان نوشته باشد فلان ننوشته باشد یا اینکه پوسته ی فیلتر حک برجسته ی MADE IN TAIWAN داشته باشد , اصلا ملاک شناسایی یک فیلتر با کیفیت نیست .
خوب چطور فیلتر ممبران خوب را بشناسیم ؟
فیلتر ممبران خوب حتی به میزان قلیایی کردن آب هم نمی توان شناخت که واقعا این فیلتر کیفیت خوبی دارد یا خیر؟ خوب می فرمایید پس چگونه متوجه شویم ؟
پاسخ این است: یک فیلتر قلیایی مناسب فقط توسط آزمایشگاه و تحقیقات آزمایشگاهی روی آن می تواند شناسایی شود . غیر از این روش اصلا توجیه ندارد .
خوب هر کسی که نمی تواند فیلتر را بفرستد آزمایشگاه و هزینه های سنگین پرداخت کند! چاره ی مشتریان چیست؟
پاسخ ما باید واقع گرایانه باشد نه فقط صرفا فروش !!! پاسخ این است که :
۱- اولا از هر مارکی فیلتر قلیایی استفاده نکنید !! جالب است بدانید فیلتر قلیایی با مدلهای خیلی زیادی داخل بازار است با مارک های متفاوت . حتما از برند معتبر استفاده کنید ؛ برندهایی که سورس تایوان دارند و موفق به تاییدیه های NSF و WATER QUALITY و … داشته باشند .
۲- دوستانه خواهش میکنیم به دنبال فیلتر قلیایی ارزان (منظور صرفا ارزان ) نباشید که شما را به سمت و سوی فیلتر قلیایی FAKE هدایت خواهد کرد .
۳-با رعایت مورد اول و دوم ، حالا اعتماد کنید و فیلتر قلیایی خرید کنید .
فیلتر شماره ۸، فیلتر UV:
آلودگی آب شاید مسئلهای باشد که خیلیها به آن توجه نمیکنند و همینکه آبی از طریق لوله کشی و شیر در دسترس قرار بگیرد آن را سالم می دانند، اما آیا واقعا اینطور است؟ آیا آبی که در ظاهر عاری از ناخالصی است را میتوان آب سالم دانست؟
برای پاسخ به این سوال شاید بد نباشد که کمی با آلودگیهای آب آشنا شویم، در کل میتوان آلودگیهای آب شرب را به ۲ دست تقسیم کرد:
دسته اول آلاینده ها :وجود ذرات و ناخالصی ها بزرگ (مانند گل و لای، زنگار و…) و کوچک (مانند نیترات و نیتریت و …).
دسته دوم آلاینده ها : وجود ذرات زنده (میکرو ارگانیکها) که برخی از آنها بیماری زا هستند.
برای حذف املاح آب چاره چیست ؟
تنها راه آسان و کم هزینه برای رهایی از ذرات مضر دسته ۱ را به طور قطع میتوان استفاده از دستگاه تصفیه آب (اسمز معکوس) دانست، این دستگاه میتوانند تا ۹۸ درصد از ناخالصیهای آب که در دسته ۱ عنوان شد و بخشی از ذرات دسته ۲ را که اندازه آنها بزرگتر از ۰٫۰۰۰۱ میکرون است را از آب جدا و تصفیه نماید ولی در دسته ۲ بسیاری از عوامل بیماری زا دارای قطر بسیاری کوچکی هستند که از فیلتر شماره ۴ دستگاه تصفیه (ممبران) می توانند عبور کنند و حتی در مناطقی آب آن ها دارای آلودگی میکروبی بسیار بالا است وجود خود این ذرات میکروارگانیک می توانند دستگاه تصفیه آب را آلوده نماید.
دستگاه تصفیه آب خانگی
در خصوص آلودگیهای میکروبی آب چه باید کرد؟ آیا آبهای کلر دار هم آلودهاند؟
در آب های لوله کشی شهری به دلیل افزوده شدن کلر به آب به عنوان ماده گندزدا ، میکرو ارگانیسم ها را از بین میبرند. اما اگر از آب چاه استفاده می کنید گندزدایی اهمیت زیادی دارد . موارد زیر را مشاهده بفرمایید :
احتمال آلودگی آب لوله کشی!
لولههای انتقال آب در شهرها به صورت مدفون در زیر خیابانها آب را از تصفیهخانهها به خانهها، مدارس، ادارات و … میرسانند که ممکن است بعلت فرسودگی دچار آلودگی محیطی شوند .
آلودگی آب های چاه
مراکز پرورش دام و تیور غالباً از آبهای چاه استفاده میکنند که می تواند بیماریها را در آن ها ایجاد کند که برخی از این بیمارها می تواند به انسان انتقال یابند.
ضررهای خود کلر برای بدن
اگر از آب چاه استفاده می کنید و سیستم گندزدایی مورد استفاده شما سیستم کلریناتور است یا به صورت دستی کلر به آب می زنید یا حتی از قرص کلر در مخزن ذخیره آب استفاده می کنید توجه داشته باشید دُز کلریته ی آب اگر از یک میزانی بیشتر باشد می تواند مسمومیت زا و بعضا عوارض جبران ناپذیری را ایجاد کند . به همین دلیل حتما بعد از کلر زنی به آب از تصفیه آب حذف کلر مانند کربن های اکتیو استفاده کنید .
حتما شما هم از مضرات کلر در استخرها شنیده اید. استخرها و پارک های آبی از کلر که بسیار برای بدن مضر است استفاده میکنند که عوارضی همچون خشکی پوست، تیرگی مو از جمله این عوارض است و حتی در برخی از موارد در استخرهای سرپوشیده حتی به دلیل آلودگی زیاد مجبور به ازدیاد دز کلر در آب میشوند در حدی که کلر تبخیر شده در فضا توسط شناگران استنشاق شده و می تواند حتی باعث ایجاد حالت تهوع و مشکلات تنفسی شود.
مقاومت برخی عوامل بیماریزا در مقابل کلر
برخی از عوامل بیماریزا همانند انگلی به نام کریپتوسپوریدیوم (که باعث اسهال آبکی می شود) در مقابل کلر مقاومت بالایی دارد و حتی میتواند بیش از ۱۰ روز در آب کلردار زنده بماند.
در اینجا به عنوان یک راهکار مناسب گندزدایی (همانند کلر) می توان استفاده از فیلتر UV یا همان اشعه ماوربنفش را پیشنهاد داد.
آب را با فیلتر UV گندزدایی کنید
فیلتر UV یا همان فیلتر لامپ اشعه ماورای بنفش تامین کننده آب سالم و عاری از میکروبهاست و تنها روش جایگزین و قابل قبول به جای جوشاندن آب است. این سیستم میکروب زدا مصارف گوناگونی دارند که می توان به مصارف خانگی، کارخانجات مواد غذایی، منابع ذخیره آب، رستورانها، ادارات و شرکتها، برجهای خنک کننده، زیر دریاییها، کشاورزی و گلخانهها، مراکز پرورش ماهی و …. اشاره کرد.
فیلتر تصفیه آب UV
فیلتر UV به چه صورت کار میکند؟
فوتونهای اشعه ماورای بنفش میتواند به ذرات میکرو ارگانیکها بیماری زا موجود در آب نفوذ کند و در DNA آن ها جذب شود و این امر باعث میگردد. ساختار DNA میکرو ارگانیک شکسته و توان تکثیر شدن آن ها از بین برود به عبارتی میکروب را اقیم میکند و به این شکل ذرات میکروارگانیک بیماری زا غیر فعال می شوند.
فیلتر اشعه UV می توان حداقل ۹۹٫۹۹ درصد از میکروارگانیک ها شامل اشریشیا کُلای، کریپتوزپوریدیوم و ژیاردیا و … را از بین ببرد همچنین بر خلاف ضدعفونی کنندههای شیمیایی، ارگانیسم ها قادر به تولید مکانیسم ایمنی در مقابل نور UV نیستند.
فیلتر UV دارای محفظه استوانه شکل است که در مرکز آن لامپ اشعه فرابنفش تعبیه شده و آب آلوده از یک سمت منبع وارد و پس از قرار گرفته در مقابل اشعه در طول مسیر عبور از فیلتر، میکربزادیی شده و از سمت دیگر فیلتر آب عاری از میکروب خارج میگردد.
عملکرد فیلتر تصفیه آب UV
چرا باید کلر را کنار گذاشت و از فیلتر UV استفاده کرد:
دستگاههای فیلتر UV نسبت به سایر روشهای ضدعفونی سازی آب دارای مزایای بسیاری است.
آیا میتوان فیلتر UV را با دستگاه تصفیه آب خانگی نصب کرد؟
جواب مثبت است و میتوان این فیلتر را به همراه دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس نصب نمود فقط در هنگام این نصب باید به نکات زیر دقت شود.
1-در هنگام نصب ابتداً باید آنالیز آب انجام شده باشد که آیا آب مشکل میکروبی دارد یا خیر؟ در صورت مثبت بودن جواب به این فیلتر نیاز است.
2-در هنگام نصب باید کنترل شود که TDS آب چقدر است اگر بالا باشد به دلیل اینکه ذرات درشتی در آب ممکن است موجود باشد و به لامپ داخل فیلتر صدمه بزنند لذا باید حتما باید فیلتر UV را بعد از فیلترهای ۱، ۲ و ۳ و یا کلا بعد از دستگاه RO گذاشت.
3-در مکانهایی که آلودگی خیلی بالاست UV را قبل از RO میگذارند که سیستم فیلتر ها آلوده نشوند.
جهت اطلاع از محصولات و قیمت دستگاه تصفیه آب خانگی و فیلترها می توانید از طرق زیر با ما در تماس باشید: